Aktivnosti za korisnike

Za psihološku dobrobit starije osobe neizmjerno je važno da pronađe aktivnost u kojoj ona uživa i koja pozitivno utječe na njeno fizičko i psihičko zdravlje. Odgovarajuća aktivnost omogućava lakše otklanjanje stresa, bolje fizičko zdravlje, povećava socijalizaciju i smanjuje osjećaj izolacije.

Naš dom je prepoznao pozitivne učinke aktivnosti na starije ljude, te u suradnji sa socijalnim gerontologom organiziramo aktivnosti s korisnicima dva do tri puta tjedno. Definicija fizičke aktivnosti za starije nam govori da aktivnost u domu mora biti takva da joj pojedinac pristupa dobrovoljno, te da takva aktivnost pozitivno utječe na njegovo fizičko zdravlje. Također je bitno istaknuti da ga uključuje ili mu olakšava uključivanje u društvenu zajednicu, te da mu daje osjećaj samopouzdanja i zadovoljstva.

Preko organizacije fizičkih aktivnosti, aktivnosti prisjećanja, izrade kolačića i druženja potičemo samostalnost korisnika, smanjujemo osjećaj izolacije i pojavu depresije. Pri dolasku u naš dom svakom korisniku izrađen je individualni plan rada pomoću kojeg odlučujemo koje aktivnosti bi bile prikladne za njega. Nakon toga počinjemo s grupnim razgibavanjem pomoću zanimljivih rekvizita u trajanju od 15 do 20 minuta. 

Vježbamo zajedno

Za naše korisnike koji su zbog bolesti vezani za krevet imamo mogućnost posjete fizioterapeuta koji s njima individualno radi odgovarajuće vježbe.  Jednom tjedno imamo i aktivnost prisjećanja (terapija uspomenama)  koja dokazano smanjuje depresiju, validizira životni tok starije osobe, te kroz priču i prisjećanje upoznamo osobu i sve njezine najvažnije sretne i tužne trenutke u životu.

Za blagdane izrađujemo kolačiće za cijeli dom i članove obitelji, pomoću koji se prisjećamo lijepih dana mladosti te aktivno sudjelujemo u radu samoga doma. Aktivan dom za starije znači i sretniji dom za starije. U sklopu aktivnosti organiziramo proslave rođendana i ostalih svečanosti gdje se, uz kvalitetno jelo i veselu glazbu prilagođenu starijim osobama, opustimo i nasmijemo.

DRUŽENJA I DOGAĐANJA

Kroz zajednički boravak u domu i zajedničke aktivnosti starije osobe se međusobno druže, što pozitivno utječe na njihovo zdravlje. Većina njih živi sama te rijetko viđaju svoju obitelj, a neki zbog fizičkog zdravlja nisu u mogućnosti družiti se. Usamljenost i izoliranost dodatno narušavaju njihovo fizičko i psihičko zdravlje jer neovisno o godinama, svi trebamo prijatelje. 

Proslavili smo 101. rođendan

Proslavili smo 100. rođendan

Izrada božićnih kolača

Dogovorite sastanak

Obratite nam se s povjerenjem i osigurajte svojim najmilijima najbolju moguću skrb i tretman kakav zaslužuju. Nazovite nas ili dođite u posjet našem domu, bez obaveza, očekujemo vas!

POŠALJI UPIT