dom_noni

O nama

Dom za starije i nemoćne Noni obiteljski je posao koji smo otvorili 08.11. 2011. godine. 

Idejni začetnik je moj suprug Ivica Sirovina, dugogodišnji djelatnik hitne pomoći gdje radi kao medicinski tehničar. Godinama mi je iznosio ideju o otvaranju doma, a kad su naše četiri kćeri bile dovoljno odrasle da se ta ideja može uspješno realizirati, završila sam tečaj za njegovateljicu i korak po korak krenula je realizacija. Nakon tečaja, HZZZ nam je odobrio i poticaje za samozapošljavanje, te smo iznajmili kuću u zagrebačkom kvartu Retkovec. 

Početak je bio zaista težak; imali smo jednu korisnicu i jednog radnika, a radili smo i sami; suprug, kćer i ja.  Od samog početka se prema svim korisnicima odnosimo kao prema članovima vlastite obitelji. Pristup svakom korisniku je individualan, i veliki trud koji smo ulagali da bi bolesnima olakšali, a zdravima uljepšali svakodnevicu, konačno je bio prepoznat. 

Rodbina bivših korisnika preporučivala nas je svojim poznanicima, prijateljima i članovima obitelji i tako se iz godine u godinu povećavao broj korisnika, zaposlenika ali i kvaliteta našeg rada. 

Početak 2017. godine bio je svojevrsni  novi početak za nas, jer smo preseljenjem iz unajmljenog u vlastiti prostor u Gračanima ispunili višegodišnji cilj i san o savršenoj lokaciji i prostoru koji će pružati više zadovoljstva zaposlenicima i korisnicima Doma.

Danas smo puno veći tim nego na početku, pa je tako uz stručno medicinsko osoblje, ovdje i naš nezamijenjiv kuhar Josip, naša fizioterapeutica Olivera te obiteljski liječnik doktor Mislav Šelendić. Uz stalno, imamo i “gostujuće” osoblje kao što je naš psihijatar doktor Ivan Otić. U kuhinji ponekad pomaže moja kćer Dijana, čiji je hobi i velika ljubav kulinarstvo.

dom-noni

Uz naš tim i prekrasnu novoizgrađenu kuću na mirnoj lokaciji na kraju slabo prometne slijepe ulice ističemo sjajan pogled na grad, veliku okućnicu gdje svi korisnici koji to žele mogu boraviti, parkirna mjesta za posjetitelje i lift u skladu s najvišim standardima koji uvelike olakšava svakodnevni životni ritam zaposlenika i korisnika. 

Novi Noni dom ima kapacitet za 20 osoba u 12 soba, od toga šest jednokrevetnih, četiri dvokrevetne i dvije trokrevetne. Uz lijepo uređene sobe imamo i potpuno nove sanitarne prostorije.

noni-dom

Srce našeg Doma su kuhinja i blagovaonica, prostrane i lijepo opremljene prostorije u kojima je ugodno boraviti, a za lijepog vremena može se boraviti ili objedovati i na velikoj zajedničkoj terasi.

Kad smo već kod kuhinje, ističemo da uz domaću kuhinju s četiri obroka dnevno, brinemo i za dijetalnu prehranu, dijabetes, žučnu dijetu, bubrežne dijete i druge prehrambene želje prema specifičnim zdravstvenim potrebama korisnika Doma. Naši suradnici iz Varaždina, iz OPG-a Zdravka Kučka svake subote u naš dom donose svježe sezonske namirnice, na što smo posebno ponosni.

Dom Noni pruža vrhunsku skrb za starije osobe. Uz redoviti liječnički nadzor vršimo i davanje infuzija, promjene sondi i katetera, hranjenje putem sonde, previjanje i skrb za sve vrste rana – dekubitusa itd., pratnju u slučaju bolničkog liječenja…

Uz sve navedeno, zajedno s osobljem, korisnicima i posjetiteljima slavimo rođendane ili druge specijalne prigode naših korisnika uz tortu, glazbu i prigodni ručak ili roštilj u vrtu kuće. I kad se ništa ne slavi, svaki dan se trudimo stvoriti veselu i opuštenu atmosferu i ugodno ozračje. Svakom korisniku pristupamo empatično i trudimo se u što većoj mjeri olakšati našim novim korisnicima situaciju za koju znamo da je vrlo često velika životna promjena.

Obratite nam se s povjerenjem i osigurajte svojim najmilijima najbolju moguću skrb i tretman kakav zaslužuju. Nazovite nas ili dođite u posjet našem domu, bez obaveza, očekujemo vas!

Branka Sirovina

Dogovorite sastanak

Obratite nam se s povjerenjem i osigurajte svojim najmilijima najbolju moguću skrb i tretman kakav zaslužuju. Nazovite nas ili dođite u posjet našem domu, bez obaveza, očekujemo vas!

POŠALJI UPIT