Project Description

PRILAGOĐENA PREHRANA

Starije osobe zbog svog zdravstvenog stanja, zahtijevaju i posebnu prehranu. Većina više nije u mogućnosti kuhati za sebe. U domovima za starije korisnici imaju četiri obroka dnevno, koji su prilagođeni njihovim specifičnim potrebama, kao što su dijetalna prehrana, prehrana prilagođena dijabetičarima, hranjenje na sondu i slično.

DOMAĆA KUHINJA I EKO NAMIRNICE

Srce našeg Doma su kuhinja i blagovaonica, prostrane i lijepo opremljene prostorije u kojima je ugodno boraviti, a za lijepog vremena može se boraviti ili objedovati i na velikoj zajedničkoj terasi. Kad smo već kod kuhinje, ističemo da uz domaću kuhinju s četiri obroka dnevno, brinemo i za dijetalnu prehranu, dijabetes, žučnu dijetu, bubrežne dijete i druge prehrambene želje prema specifičnim zdravstvenim potrebama korisnika Doma.

Držimo do zdravlja i tradicije te cijenimo poljoprivredu i domaće zemljoradnike. Većina proizvoda koje koristimo u kuhinji dolaze nam iz domaćeg uzgoja obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, na što smo jako ponosni. 

Domaća jaja i piletinu nabavljamo s poljoprivrednog gospodarstva OPG Lučić iz Ivanić Grada. Naše voće i povrće dolazi iz Varaždinske županije, iz OPG-a Zdravko Kučko. Njegova obitelj dugi niz godina bavi se poljoprivredom u Vidovcu. 

Proizvodi poput rajčice, salate, krumpira i ostalih sezonskih plodova dolaze nam svježe ubrani svaku subotu. Uz to što naši korisnici fino i zdravo jedu, svake subote se vole i podružiti s vlasnikom OPG-a Zdravkom koji je pravi zabavljač i „vicmaher“.

Sve ove ukusne sastojke u gurmanske užitke pretvara naša kuharica, teta Marija, koja je pobornica tradicionalne domaće kuhinje.